Дангов отказа помирение с колегите му съветници, които го съдят за обида
Дангов отказа помирение с колегите му съветници, които го съдят за обида / netinfo

Справка от община Дупница, колко от общинските съветници имат сключени граждански или трудови договори с общината или общинските дружества, поиска за следващото заседание адвокатът на Първан Дангов- Юлия Динева. Справката да е за времето от месец ноември 2007 година до месец февруари 2010 година. В Районен съд- Дупница се гледа делото за обида срещу Дангов, заведено от 17 общински съветници за изявлението му, че Общински съвет е „частен". Съдия Мая Гиздова присъедини гражданските искове към тъжбите на съветниците. Според адвокат Радев, който представлява Явор Тодоров исканата справка няма общо с изявлението на Дангов, че ОбС е частен. Защитата на бившия кмет поиска и справка от ЧЕЗ- Разпределение дали е имало авария и къде не е имало електричество на 10 ноември 2009 година, за времето от 20 до 22 часа, тъй като според защитата на Дангов, ток не е имало в цялата община и няма как тъжителите да са чули изказването на Дангов в 21.15 часа, както са записали общинските съветници в тъжбите си.

По искане на адвокат Радев, за следващото заседание ще бъдат изискани запис от предаването на ТВ Рила- „На фокус", както и запис от късната новинарска емисия. Адвокат Радев поиска да бъдат призовани и трима свидетели- синът на Явор Тодоров, Орлин, както и д-р Васил Василев и д-р Паризов. По трима свидетели за всеки общински съветник подал тъжба, поиска и адвокат Йовчев, който представлява останалите 16 тъжители. Следващото заседание е на 8 април.

Пред съдия Мая Гизова, Първан Дангов заяви, че е невинен. Той не прие и предложението на съдия Гиздова за помирение, като каза- „на война, като на война".