Д-р Антония Първанова представи водача  на листата на Коалиция Център- свобода и достойнство в Кюстендил
Д-р Антония Първанова представи водача на листата на Коалиция Център- свобода и достойнство в Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Евродепутатът д-р Антония Първанова представи водача на листата на Коалиция Център- Свобода и достойнство в област Кюстендил и се срещна с гражданите, за да обсъди с тях проблемите и  алтернативите в района.

Кандидатът за народен представител Георги Найденов е финансов експерт, завършил Международни икономически отношения. Той е председател на Консултативния съвет на НДСВ по икономика и финанси.

"При обиколките си в Кюстендилска област видях, че масов проблем тук е безработицата и липсата на малък и среден бизнес, който преди съществуваше, а сега - не. Като икономист ще ви кажа, че  решение на проблема има, но то няма да дойде с магическа пръчка. С правилна икономическа политика, ефект върху състоянието на населението може да има до година и половина, две. Част от мерките са справяне с контрабандата и намаляване на административната тежест върху бизнеса", заяви Георги Найденов.

Той предлага и да се промени образователната система, да се насочи към бизнеса, защото много специалности генерират безработни хора. Важно е и да се редуцира броят на университетите в България.

Платформата на Коалиция Център-Свобода и достойнство предвижда още да се пази валутният борд като страж за финансовата стабилност в България, да се привлекат нови инвестиции чрез данъчни облекчения, в т.ч. инвестиции на зелено, за да се разкрият нови работни места. От Коалиция Център-Свобода и достойнство предвиждат да върнат свободата на бизнеса, като премахнат монополите и разработят спешно антимонополно законодателство.

Коалиция Център-Свобода и достойнство между НДСВ и НПСД е с номер 6 в интегралната бюлетина.

"Интересното в тази коалиция е, че дава извадка на това, какво представлява нашата страна и пречупва границата на разбирането, че може да има етническа партия, която да представлява само една група от българските граждани. В нашите листи има българи, роми, турци, евреи, арменци и може би така трябва да бъде занапред. В момента в страната ни има нужда от повече толерантност и спокойствие. Не вярвам да има човек на средна възраст, който да не желае да живее по-добре, затова се опитваме да кажем на хората, че чрез един такъв модел може да се върви към нещо по-добро", заяви д-р Антония Първанова.