Бракуваха 62 кг. хранителни продукти. РВМС подсеща големите вериги
Бракуваха 62 кг. хранителни продукти. РВМС подсеща големите вериги / netinfo

  62 кг. хранителни продукти са бракували през последните 2 седмици инспекторите на ДВСК- Кюстендил, след проверки в търговската мрежа. От тях 34 кг. са млечни, а 28 месни продукти с изтекъл срок на годност. Те са изпратени за унищожаване от ветеринарните власти.

  Директорът на Регионалната ветеринарно- медицинска служба д- р Латин Димитров е изпратил писма със съвети до всички големи търговски вериги в областта.

  "Приложили сме регистъра на производителите на хранителни продукти, чиято стока минава през ветеринарен контрол, както и техните интернет адреси. Запознаваме ги и с европейските изисквания за качество, и с регламентите за тяхната дейност като търговци на храни от животински произход. Всичко е в интерес на потребителя", каза за Дарик д- р Димитров.

  Инспекторите на ДВСК проверяват всичките 7 предприятия за производство на месни и млечни продукти в областта, за това влагат ли допълнителни суровини и какви добавки има в хранителните им продукти.

  "Като потребители трябва да следим какъв е състава на продукта, срока на годност и условията за съхранение", съветва д- р Димитров.

  Началникът на ДВСК- Кюстендил д- р Шиникова премина на работа в ДВСК- София област по лични причини. Временно изпълняващ длъжността е д- р Войнова.