/ karting.bg
Христо Пенов стигна до големия финал на Ротакс в Портимао, Португалия. Пенов, подпомаган от своя механик Георги Пенков и баща му Владимир, подобряваше времето си с всеки ден на трасето и постигна забележителен краен резултат, информира сайта karting.bg.

След втората квалификация пилотът от Кюстендил бе на 16-о място, а след третата на 8-ма позиция. След всички серии Христо бе 14-и и се класира за полуфиналите. Той бе 7-и в решетката и успя да се класира за финала с отлично каране в серията.

Христо Пенов в Портимао
netinfo

За финала той зае 13-та стартова позиция, което не е постигано от българин до момента. Пенов се движеше 15-и на финала, когато бе ударен от американски пилот в 6-ата обиколка и не завърши състезанието, но все пак бе класиран 34-и. Победител стана холандецът Ван дер Хелм.

Така той стана едва вторият български пилот след Кристиян Христов, който стига до големия финал на Ротакс. Старозагорският пилот стори това миналата година.

Христо Пенов и Георги Пенков в Портимао
netinfo

Именно достигане до големия финал бе поставената цел пред Пенов и екипа му преди състезанието. Пенков остана много доволен от карането на своя пилот и заяви, че Владимир може да бъде горд от представянето на сина си.
 
Дарик- Кюстендил