2011 бе хубава само за управляващите от ГЕРБ, смята Мая Манолова
2011 бе хубава само за управляващите от ГЕРБ, смята Мая Манолова / Влади Владимиров

Като трудна и тежка, определи 2011 година депутатът от БСП и общински председател на партията в Кюстендил Мая Манолова. Тя се позова и на социологическо проучване, което показва, че за българите 2011 г. е била тежка, почти, колкото 2007.

"Годината беше хубава само за управляващите и то за някои от тях. Тези хора живеят в друг свят, не този на обикновените хора. Примерите са много, последния е от преди Коледа, когато управляващото мнозинство прие промени в Кодекса на труда, според които ще бъдат наказвани работниците, които си позволят да работят без трудов договор. Хора, които не могат да изхранват семействата си, при шанс да получат 20, 50 лв. ще бъде санкциониран ако не сключат договор със своя работодател. Друг пример е неудачната пенсионна реформа", коментира Мая Манолова.

Червеният депутат определи българите, като жилави и устойчиви хора. "Искам да пожелая на всеки съгражданин да му се случи чудо в личен план и следващата година да му е по- добра, въпреки управляващите и прогнозите на анализаторите", завърши Манолова.