/ МВР
Заради отнето предимство са станали две катастрофи с пострадали в Хасковско, съобщиха от полицията.

Заради несъобразена скорост: Шофьор пострада при катастрофа

На 20 декември в 19:00 часа на кръстовището между улиците „Драгоман“ и „Момчил войвода“ е станал инцидент с лек автомобил „Пежо“, шофиран от 25-годишен жител от село Манастир.

Заради отнето предимство: Пешеходка пострада в Хасково

Момчето не е спазило пътен знак Б-2, навлязло е след знака и е отнело предимството на движещ се по улица „Драгоман“ лек автомобил „Ауди“, управляван от 20-годишен хасковлия, и се е ударил в него.

Заради несъобразена скорост: Съпрузи пострадаха при катастрофа

От удара е пострадала возещото се в „Пежо“-то 14-годишно момиче от с.Манастир, която е с контузна рана на десен клепач. След удара, „Пежо“-то се завърта и се е ударило в паркирано „Ауди“, която от своя страна удря паркирана пред него „Мазда“.

Заради несъобразена скорост: Водач се преобърна в канавка

При друг случай - още едно произшествие с отнето предимство е осъществено същият ден в Хасково. В 20:30 часа на кръстовището между булевардите „Ст.Стамболов“ и „България“, 27-годишен водач на „Опел“ е отнел предимството на „Рено“, шофирано от 59-годишна жена и го е ударил с предната си част.

Заради несъобразена скорост и отнето предимство: Няколко катастрофи в Хасковско

От удара, водачката е с травма на гръден кош, а возещата се до нея 79-годишна хасковлийка е с контузия на дясна става, коляно и лява подбедрица. И двете са прегледани и освободени за домашно лечение.