/ МВР
Заради несъобразена скорост и отнето предимство причиниха няколко катастрофи в Хасковско с пострадали, съобщиха от полицията.

Отнето предимство предизвика катастрофа с пострадали в Хасково

Отнето предимство е довело до произшествие в село Стойково. 75-годишен хасковлия, водач на лек автомобил „Сузуки“ не е спрял на знак Стоп и е отнел предимството на движещ се по главен път „Фолксваген“, шофиран от 47-годишен свиленградчанин.

От удара е пострадала 25-годишна жена от Свиленград, която е с охлузвания по главата, оставена за наблюдение в хасковската болница. 

Заради несъобразена скорост: Двама души пострадаха при катастрофа

Несъобразена скорост доведе до още един пътен инцидент
. На пътя между селата Караманци и Спахиево е станало произшествие с лек автомобил „Ауди А4“,управляван от 29-годишен мъж от Златоград.

Движейки се в посока село Спахиево, водачът е загубил контрол над колата поради несъобразена с релефа на пътя скорост, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в „Ауди А6“, шофирано от 49-годишна кърджалийка.

Двама съпрузи от Сърбия пострадаха при катастрофа на АМ „Марица“

От удара е пострадал водачът, който е с контузия на главата, гръдния кош и рани на коленете. Шофьорката е с контузия на гръден кош. Пострадала е и возещата се до нея 29-годишна жена от село Жинзифово - с фрактура на радиална кост на дясна ръка. Всички пострадали са прегледани и освободени за домашно лечение. 

При друг случай - без опасност за живота е 73-годишна пешеходна от село Радиево след инцидент. Произшествието е станало на 5 ноември в селото между нея и лек автомобил „Тойота“, управляван от 62-годишен мъж.

70-годишен пловдивчанин причини катастрофа в Хасковско

Водачът не е спазил пътен знак Д-17 и пътна маркировка, не е намалил скоростта си и не е спрял при приближаване към пешеходна пътека, при което е ударил пресичащата жена.

Тя е с охлузни рани на ляв крак и двете ръце. Прегледана и освободена за домашно лечение.