зам кметове в Хасково подадоха оставка
зам кметове в Хасково подадоха оставка / Дарик радио, Хасково
"Не искаме да сме универсални изтривалки", заявиха Евгени Консулов и Милена Трендафилова
оставки на зам кметове в Хасково
94682
оставки на зам кметове в Хасково
  • оставки на зам кметове в Хасково
Евгени Консулов и Милена Трендафилова подадоха оставка, днес час преди края на работното време. Третият заместник кмет Велин Балкански остава на поста си. Общината се занимава с интриги и сплетни изтъкнаха двамата зам.-кмета, които ще чакат кмета Добри Беливанов да се завърне на работа и да приеме оставките им.

Кметът с политическа шизофрения. ГЕРБ били анонимници, но той им отговаря

„Не искаме да сме фигуранти и универсални изтривалки. Месеци наред се надявахме, че ситуацията ще се промени. Решенията се вземат навън, а не в общината”, посочиха двамата. „Не се стремим към власт, не сме срастнати със столовете си”, допълни Евгени Консулов. Колежката му Милена Трендафилова обясни, че кметът Беливанов не се е допитвал до тях и не е искано тяхното мнение.
По думите на двамата зам.-кметове, целта не е да бъде обездвижена общината. Консулов апелира към колегите си да не подават оставка.

И Консулов, и Трендафилова бяха категорични, че кметът трябва да прекрати случващото се в общината и да се вземат мерки.
На въпрос, дали има варианти да останат на постовете си, Евгени Консулов заяви: „При така съществуващото положение, няма да останем в общината”. Той обясни още, че ситуацията в хасковското кметство е нетърпима и това е от дълго време.

Според него, не е редно да носят вина, когато има неуспех, а когато има успех овациите да са само за градоначалника.  „Твърдя, че няма нито един пропуснат срок за проекти в моя ресор”, заяви Консулов.

За да бъдем максимално обективни, Дарик публикува и звуковия файл от пресконференцията на двамата зам.-кметове.

Потърсихме коментар за създалата се ситуация и от градоначалника Добри Беливанов. „Разбрах, че двама от заместниците са подали оставка. Нямам информация за мотивите им. Сега не може да се прави коментар. Не съм в Хасково. Това заяви кметът Добри Беливанов. По информация на Дарик радио, той е в Италия.

От пресслужбата на общината заявиха, че коментар може да направи само кмета.