Втора поликлиника готова за продаване
Втора поликлиника готова за продаване / netinfo

Сградата в която се помещава втора поликлиника в Хасково и която е собственост на обявената в ликвидация цигарена фабрика вече е подготвена се продажба.

Това обявиха ликвидаторите на дружеството Васил Зографов и Мюмюн Искендер. Чака се единствено решение от управителния съвет на “Булгартабак холдинг”.

Междувременно ликвидаторите са поискали да им бъдат опростени част от 33-те милиона лева задължения, които има дружеството. Искането им е да бъдат отменени 17 млн. лв. от дълга. От 2001-ва година до сега дружеството е платило 25 млн.лв. лихви на държавния бюджет.

Двамата ликвидатори на “Хасково табак” се срещнаха с медиите заради съобщението от Министерство на икономиката за груби нарушения в дружеството от страна на Васил Зографов.

В “Хасково табак” няма извършени нарушения обявиха Зографов и Искендер. Те представиха документи за двете сделки проверени от министерството, като обявиха че, и двете са извършени след разрешение на “Булгартабак холдинг”.

Проверени са две сделки за продажбата на общо три машини. За едната от министерството съобщиха, че има съмнения продадената на американска фирма машина да се използва за производство на фалшиви цигари. Под тази сделка стои подписа и на другия ликвидатор Мюмюн Искендер.

Другата сделка е извършена преди обявяването в ликвидация на “Хасково-Булгартабак” когато Зографов е бил изпълнителен директор на дружеството. Продадени са две машини на пловдивското дружество “Юрий Гагарин – БТ”, с което според министерството “Хасково-табак” е ощетено с 27 000 лева.

Въпреки че, след тези проверки министър Румен Овчаров предложи незабавното освобождаване на Зографов, той за сега продължава да изпълнява задълженията си като ликвидатор на “Хасково табак”.