ВАС прекрати предсрочно пълномощията на кмета на с. Крум
ВАС прекрати предсрочно пълномощията на кмета на с. Крум / netinfo
ВАС прекрати предсрочно пълномощията на кметът на димитровградското село Крум Георги Ангелов. С решението си от 12 май ВАС подтвърждава това на колегите си от Хасково от края на февруари и отхвърлят касационната жалба на управника на Крум Георги Ангелов.

Наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление, макар и условно, каквото е налице в случая след възникване на пълномощията на кмета на с. Крум, е основание за предсрочното му отстраняване, е записано в мотивите по решението на ВАС.

Решение, което не подлежи на обжалване и следва да бъдат насрочени и проведени частични избори за кмет на село Крум. Това от своя страна е прецедент в историята на местното самоуправление в община Димитровград.

По случаят Общинската избирателна комисия в Димитровград ще заседава до края на седмицата, заяви пред Дарик председателят й Димитър Гавазов. Все още ОИК не разполага с решението на съда.

От своя страна кметът на село Крум Георги Ангелов заяви, че приема съдебното решение, но ще се яви отново на изборите, които предстои да бъдат насрочени с указ на президента.