/ БТА
Изборният ден на територията на 11-те общини в област Хасково започна нормално и без проблеми. Това съобщи зам.-председателят на 29 РИК-Хасково Татяна Пальова - Господинова.

На територията на избирателния район гласоподавателите ще избират измежду 223 кандидати от 30 партии и коалиции, които се борят за осемте мандата за народни представители в района. Общо 230 385 жители на областта са с право на глас според предварителните списъци. Те могат да упражнят вота си в разкритите 492 секции в 11-те общини. От тях в 346 има машини за гласуване.

Сигнали за купуване на гласове в Розино и Харманли (ВИДЕО)

Седем на брой са подвижните секции за поставени под карантина или задължителна изолация. Настанените в COVID-отделенията на лечебните заведения в областта ще бъдат обслужвани от 5 тричленни секционни комисии. Секциите за гласуване на лица с двигателни и зрителни увреждания, които също са подвижни, са 21.

БТА

Вот може да бъде подаден и в три специализирани секции - за пребиваващи в следствения арест в Хасково, за пациенти на МБАЛ-Хасково и на специализирания център за психическо здраве също в Хасково.
БТА