В област Хасково без затворени пътища и ограничения в движението
В област Хасково без затворени пътища и ограничения в движението / Областна администрация-Хасково

Всички пътища в област Хасково са проходими при зимни условия, информират от областната администрация. Няма наложени ограничения за движение, няма и затворени пътни участъци. Отменена е забраната за движение на товарните автомобили.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев направи поредна инспекция на пътищата в региона днес след обед. АМ “Марица“ и главните републикански артерии: Хасково – Димитровград- Стара Загора , Хасково- Харманли и Хасково-Кърджали са почистени. Продължава работата по тяхната обработка с препарати против замръзване. Междуселските пътища също са проходими, но при тежки условия. Там шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни. На места духа силен вятър и се образуват навявания.

В област Хасково без затворени пътища и ограничения в движението
netinfo

На терен от сутринта в област Хасково при непрекъснат режим работят 80 автомобила на снегопочистващите фирми. Дежурството им продължава. Няма сигнали за бедстващи хора и регистрирани инциденти. Във всички населени места в областта има ток и вода. Снабдяването с продукти също е гарантирано.

Тази вечер и през нощта температурите ще паднат до минус 15 градуса. На места, главно в Сакар, духа силен вятър. Препоръката на институциите, които отговарят за сигурността на гражданите, е да не се предприемат пътувания, както и да не се стои навън дълго време при минусовите температури. За утре в област Хасково е обявен жълт код за изключително ниски температури и силен вятър.