/ Дарик радио, Хасково
протест в Хасково
100697
протест в Хасково
  • протест в Хасково
В Хасково след близо три месеца затишие днес подновиха протестите.

Хората са недоволни от поправките в Изборния кодекс и поискаха смяна на системата, настояха и за оставка на правителството.

протест в Хасково
Дарик радио, Хасково

Хората заявиха, че искат да възобновят протестите от края на миналата година и се заканиха, че следващата събота отново ще излязат на улицата.

Разрешение за недоволство имаше и бе от 13 до 16 часа. На централния площад се събраха около 20 души. Те имаха подкрепа и от Харманли, които заявиха, че искат по-добри условия за живот.

полиция на протеста в Хасково
Дарик радио, Хасково


Георги Делчев бе един от протестиращите в Хасково: "Писна ни на всички. Искаме да си гледаме децата в България, искаме промяна в цялата система, искаме промяна в цялата система, искаме качествено здравеопазване, качествено образование на децата ни, искаме разграбването на тази държава да спре".
 
Георги Ванков пък заяви, че не е доволен от поправките в Изборния кодекс: "Приеха промени в Изборния кодекс, като премахнаха преференциалния вот, при положение, че през 2015 г. на референдума над 2,5 млн. българи поискаха изцяло мажоритарен вот. На ЦИК мандата изтича март, те настояват изборите да се осъществят със сегашния състав, а трябва да го разпуснат и да назначат нов".

Протестът бе охраняван от полиция.