Съветници боядисаха оградата на най-голямата детска градина в Димитровград
Съветници боядисаха оградата на най-голямата детска градина в Димитровград / DarikNews

Минимум по две двуметрови метални пана от оградата на ОДЗ „Райна княгиня” бе нормативът за всеки от включилите се в боядисването й днес общински съветници. Акцията им с мото „Пролет, Лазар и Дъга” подкрепи колективът на детското заведение, начело с директора Надежда Андреевска, както и много родители с децата си. Малко след обявения начален час- 10.00 ч., четките и ръкавиците свършиха и се наложи спешно да бъдат доставени още. 700 литра разноцветни бои бяха подготвени за боядисването на оградата, дълга почти 500 метра. От ОДЗ „Райна княгиня” и ОП „Благоустрояване” бяха създали предварителна организация, като съоръжението бе подготвено от работниците на предприятието. Разпределени бяха и цветовете, в които трябва да бъде боядисано всяко от металните пана, високи също около 2 метра, като бяха зачетени желанията на съветниците за багрилото, което предпочитат да ползват. Повечето от тях бяха категорични, че в такава инициативи партийни цветове и пристрастия нямат място. Твърдо с партийния си червен цвят обаче останаха и тази година от местното БСП, макар най-младата в групата Виолета Желева да им изневери със зелено. Снощи се върна от Брюксел, но вече е тук и боядисва, похвали я местният соцлидер Димитър Петров. Подкрепа оказа и народният представител Жара Пенева, която също боядисва в червено. Червеното предпочете и председателят Стефан Димитров с аргумента, че другите цветове били свършили. Жълто избра съпругата му Александра. Повечето от съветниците бяха довели за помощници децата си.

Съветници боядисаха оградата на найголямата детска градина в Димитровград
netinfo

Твърди в избора си на тъмносиньо бяха и представителите на ГЕРБ. Групата съветници отсрамиха младият Николай Колев, Кирчо Кирев и Валентин Христов. В същия цвят боядисва и напусналият ги Диян Георгиев.

Съветници боядисаха оградата на найголямата детска градина в Димитровград
netinfo

Зелено бе изборът на ЕНП-съветниците Атанас Стефанов и Иван Гочев. Разноцветно в акцията се включиха Катя Панева, Тодор Ташев, Калина Монева, Леко Леков, Антония Филева и Таня Делчева от „Да за Димитровград”.

Съветници боядисаха оградата на найголямата детска градина в Димитровград
netinfo

Тазгодишната акция на съветниците в кампанията за пролетно почистване на община Димитровград не уважиха с присъствие и участие кметът Иво Димов или заместникът му Светослав Стойков. Според запознати с делата им, на днешния Лазаровден двамата била извън града.

Съветници боядисаха оградата на найголямата детска градина в Димитровград
netinfo

 

Въпреки положените усилия боядисана бе едва половината от оградата. Важното е, че днес в двора на ОДЗ „Райна княгиня” бе истински пъстър празник- с клоун аниматор, песни, танци, музика и много пролетно настроение, коментира директорът Надежда Андреевска.