/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в Хасково не уважи искането на обвинения за убийството на 4-годишния си доведен син 47-годишен Генджабай Мехмед, за изменение на постоянния му арест. 

При разглеждане на внесеното искане в днешното съдебно заседание, магистратите потвърдиха извода от първоначалното вземане на мярката за неотклонение - че Генджабай Мехмед е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Според събраните към момента доказателства, показанията на разпитаните свидетели, протоколите за оглед и от направената експертна справка, се установява, че причината за смъртта на детето са множество травми. Многобройните удари сочат за умисъл в действията на обвиняемия, както и за нанесения побой над свидетелката – майка на починалото дете, бе посочено по време на заседанието. 

Посочено бе също, че е налице и втората предпоставка да не бъде уважено искането за промяна на мярката за неотклонение, а именно завишена опасност обвиняемият да се укрие.

Съдът определи и срок от 2 месеца, в който следващо искане за изменение на така определената мярка за неотклонение „Задържане под стража“ би било недопустимо.

Четиридесет и седем годишният Генджабай Мехмед от град Чирпан бе задържан на 24 декември 2022г. Сигнал за извършеното престъпление в Хасково бе получен в Районно управление в 03:15 часа от дежурен педиатър за това, че в "Спешно отделение" в болницата в областния център е докарано починало дете.

Пристигналите на място полицейски екипи установяват годините и наличието на следи от насилие по тялото на детето. В хода на разследването бе установено, че на малолетното момче е бил нанесен побой, вследствие на който то е получило несъвместими с живота травми и е починало. Пастрокът бе задържан в качеството си на извършител.
Валентина Стоева, БТА