С бързи темпове вдигат оградата край бежанския център в Харманли
С бързи темпове вдигат оградата край бежанския център в Харманли / Областна администрация-Хасково

До четвъртък всички участъци от оградата на регистрационно-приемателния център в Харманли ще бъдат затворени и укрепени, съгласно  указанията на министър-председателя  в оставка Бойко Борисов след неговото посещение в петък в лагера. Това докладва на премиера областният управител на Хасково Станислав Дечев, който посети на място центъра в Харманли и проследи работата по оградата.

Изграждането и ремонтът включват изкопни работи, изливане на бетон и полагане на метални преградни пана, така че до четвъртък целият периметър от 2 920 линейни метра да бъде обезопасен и укрепен. В момента там работят 35 строителни работници и монтажници, а повече от 300 са разпределени на три смени за изработването на металните пана. Първите от загражденията вече са доставени и се монтират на място.

С бързи темпове вдигат оградата край бежанския център в Харманли
netinfo

Като част от обезопасяването на центъра своевременно са маркирани и премахнати дърветата в периметъра на оградата, а в момента се изготвя проект за цялостно й осветление.

Очаква се доставка на бодлива тел за обезопасяване на вече изградените участъци, включително и за стоманобетонната  ограда, разположена по главната улица на града.

С бързи темпове вдигат оградата край бежанския център в Харманли
netinfo

Областният управител Станислав Дечев потвърди пред министър-председателя, че обстановката в центъра остава спокойна.