Румен Радев
Румен Радев / Дарик радио, Хасково
Румен Радев
100683
Румен Радев
  • Румен Радев
Президентът Румен Радев пристигна в Хасково днес по покана на бизнеса. Първо той бе посрещнат с почетен караул в центъра на града. На площада пред Областна администрация от властта бяха кметът Добри Беливанов и депутатите от БСП Никола Динков и Виолета Желева. След кратка церемония държавният глава измина пътя до театъра пеш, а по пътя си се ръкува с гражданите и продавачи от близките магазини.

Румен Радев в Хасково
Дарик радио, Хасково

Близо час продължи дискусията с президента и гостите, сред които имаше и посланици на други държави.
Румен Радев се обърна към хасковлии със „скъпи съграждани” и заяви, че градът има приличен вид. Държавният глава заяви още, че трябва да се настоява за повече прозрачност и отговорност на политическия елит. Той каза, че трябва да се гарантират прозрачни и ясни критерии и еднакви условия за достъп на всички фирми до обществени поръчки.

Президентът не даде категоричен отговор дали ще наложи вето върху Изборния кодекс, който бе приет вчера от Народното събрание.

Румен Радев
Дарик радио, Хасково

В театъра кметът Добри Беливанов говори също за града, като посочи че в Хасково има благоприятни условия за бизнеса. Той изтъкна, че администрацията му е направила доста за по-добри условия. Градоначалникът обясни и за терена на бившето летище край Узунджово.

Цялото изказване на Румен Радев може да чуете в звуковия файл