Разбиха канал за трафик на хора, арестувани са 7 души
Разбиха канал за трафик на хора, арестувани са 7 души / Пресцентър - МВР

 

Канал за нелегален трафик на хора пресякоха гранични полицаи от Свиленград. Задържани са  петима каналджии и двама нелегални eмигранти, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към 1 часа тази нощ граничен полицейски наряд от ГПУ-Свиленград забелязал с термовизионна камера трима души, движещи се от турска към българска територия.Засечен е и четвърти, който чакал групата на наша територия в землището на с. Сладун. Тримата стигнали до границата, след което един от тях се върнал обратно.

Към 2 часа посрещачът и другите двама били задържани в местността „Ибрям чешма”. Установена е самоличността и на „каналджията”- 46-годишен мъж от свиленградското село Сладун. Нелегалните имигранти - двама мъже, които не носели в себе си документи, по техни думи са от Иран.

След проведени допълнителни оперативни действия в района, са задържани още четирима българи и ползваните от тях автомобили. Двама от тях са имали задачата да следят за гранични патрули, а другите двама е трябвало да отведат нелегалните имигранти към вътрешността на страната. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.