Първи рожден ден празнува с концерт читалище Нов път-2011
Първи рожден ден празнува с концерт читалище Нов път-2011 / netinfo

Година от учредяването си празнува с концерт днес най-младото читалище в община Димитровград „Нов път-2011”- с. Добрич. Представянето му на сцената в читалищния салон на селото е от 18 ч.

66 са учредителите на НЧ „Нов път-2011”, към което за момента работят 4 групи- за народни песни, за стари градски и естрада, детска художествена самодейност и театрална самодейност. В танцовия клуб за народни хора и пеене се включват близо 20 деца на възраст от 5 до 18 г. , а в певческия състав за автентичен фолклор- 22 жени от 20 до 85-годишна възраст. Неотдавна е сформирана и танцова група за възрастни.

„Нов път-2011” стартира дейността си със спектакъла „Български краски”. Активно участва в празнични и конкурсни програми както в община Димитровград, така и извън пределите й. Плакети за цялостно творчество, 4 златни, 2 бронзови медала, множество грамоти, дипломи и препоръка за представяне в Европейския шампионат по фолклор „Euro folk” печелят само за година певческата група и индивидуалните й изпълнителки, отчитат от настоятелството.