Евгени Консулов: Вода в Хасково ще има до вечерта
Евгени Консулов: Вода в Хасково ще има до вечерта / Снимка: Дарик радио Хасково /архив/
Евгени Консулов - зам.-кмет на Хасково
94134
Евгени Консулов - зам.-кмет на Хасково
  • Евгени Консулов - зам.-кмет на Хасково
Сградата на детска градина "Сълнце" в квартал Орфей вече е ремонтирана напълно. Това съобщи пред Дарик радио заместник кметът Евгени Консулов. Очаква се единствено доставката на обзавеждането - легла, шкафчета и гардероби. Това е предвидено от бюджета на общината, но има забавяне заради жалба от една от кандидатствалите фирми. „Тъй като обаче няма обжалване пред Върховния административен съд сме на етап сключване на договор с избрания изпълнител”, заяви в ефира на Дарик заместник кметът Консулов.

Най-голямо забавяне в ремонтите на детските заведения има  в градината до математическа гимназия, където ремонтът все още не е стартирал. Леко забавяне се наблюдава и в ремонта на сградата на яслата към градина "Весели очички". Учебните заведения  са в график, като изпълнителя на ремонта на училище "СВ. Иван Рилски" декларира предсрочно приключване на дейностите.  

Осемте сгради на градините и двете учебни заведения " Св. Иван Рилски" и "Шандьор Петьофи" се ремонтират по проект, по който в момента е спестен ресурс от около 3 млн.лв.. Те ще бъдат използвани за изграждане на парк над ДНА в Хасково заяви още заместник кметът пред Дарик радио. Чуйте интервюто в прикачения файл.