Новият кмет на с. Сталево положи клетва. Съветниците без Ода на радостта
Новият кмет на с. Сталево положи клетва. Съветниците без Ода на радостта / DarikNews
Новият кмет на с. Сталево положи клетва. Съветниците без Ода на радостта
71384
Новият кмет на с. Сталево положи клетва. Съветниците без Ода на радостта
  • Новият кмет на с. Сталево положи клетва. Съветниците без Ода на радостта

С дневен ред от 46 точки заседава днес общинският съвет в Димитровград. Сесията тръгна с фалстарт- първоначална липса на кворум, която обаче бързо бе преодоляна. Продължи с полагане на клетва от новоизбрания кмет на село Сталево Пею Колев, който след като подписа клетвената декларация зае мястото си при кметовете на населени места в залата.

Новият кмет на с Сталево положи клетва Съветниците без Ода на радостта
netinfo

Тържествеността на момента бе помрачена от технически неуредици- димитровградските съветници доста дълго чакаха на крак, за да чуят химна и този на Европа, както повелява правилникът им. Одата на радостта така и не прозвуча в залата, за което председателят Стефан Димитров поиска фирмата, която осигурява озвучаването й да бъде санкционирана.

 

Питанията към кмета Иво Димов стартира лидерът на БСП Димитър Петров, който се поинтересува защо в Димитровград няма кино прожекции. При отдаването на бившето кино „Дружба” на концесия бе заложена да се запази предметът на дейност, припомни той. Кметът Димов благодари за сигнала и се ангажира да направи проверка спазва ли се концесионният договор и какви точно клаузи са заложени в него. Останалите три питания бяха свързани с изграждането на т. нар. пасарелка до Неделен пазар и броя на търговските маси, които ще бъдат демонтирани в тази връзка. Оправиха ги председателят на комисията по пазари и тържища Петя Тошкова, Диян Георгиев и Данчо Данев. Чуйте звукова картина в приложения файл.