/ Община Димитровград
Празникът на площад „България“ започна с ритуал по тържествено издигане на Националното знаме с участието на военнослужещи и Забавно-духовият оркестър, съобщиха от Общината. Стоят бе приет от заместник-командира на военно формирование 52 740-Хасково майор Атанас Бакалов.

Община Димитровград

Община Димитровград

Приветствия от кмета на общината Иво Димов, народният представител Виолета Желева, областният управител д-р Стефка Здравкова и председателя на Общински съвет Гергана Кръстева прозвучаха от сцената към събралото се на площада множество.

празник на град Димитровград
Община Димитровград

Видео-поздрав към гражданите на Димитровград от народният представител Евгения Ангелова бе излъчено на огромния екран, подготвен специално за събитието. Кметовете на побратимените градове Айзенхютенщадт (Германия), Димитровград (Русия), Димитровград (Сърбия), Кутина (Хърватия) и Казинбарцика (Унгария), които тази година заради пандемията не можаха да гостуват за празника на Димитровград, също изпратиха свои видеообръщения към димитровградчани.

Димитровград чества своята 73-годишнина от обявяването му за град

В словото си кметът на общината Иво Димов подчерта, че въпреки трудната година с финансов дефицит заради пандемията, димитровградчани са се показали сплотени и състрадателни в кризата, като истинско сплотено семейство. Кметът пожела на своите съграждани много здраве, топлина и обич.

Община Димитровград

Уникален спектакъл от стил, красота и светлина, специално подготвен за празника на града, с участието на „Дестини квартет“ и танцьорите от ОЦТИ „Галаксико“ зарадва димитровградчани в празничната нощ.

Община Димитровград

Община Димитровград

Четирите пленителни дами от квартета Гергана Алексиева (цигулка), Звезделина Халтъкова (цигулка), Мая Михайловска (виолончело), Лора Петрова (цигулка) си заслужиха аплодисментите и бисовете със своя кросоувър стил и впечатляващо присъствие на сцената.

Община Димитровград

Талантливите артисти от балета пък изпълниха изцяло нов репертоар за истинския блясък на спектакъла, като заслужиха на няколко пъти поздравленията от „Дестини квартет“.

Община Димитровград

По традиция сградата на общината отново бе осветена в празничнато 73, колкото са броя на годините на града.