/ / Личен архив на Дарина Господинова
Момиче дари косите си за онкоболна жена
96694
Момиче дари косите си за онкоболна жена
  • Момиче дари косите си за онкоболна жена
15-годишната Дарина Господинова от Свиленград отряза и дари дългата си коса за онкоболни жени. Деветокласничката от местното СУ „Д-р Петър Берон“ взела решението спонтанно, във фризьорския салон, след като си спомнила за подобна благородна постъпка на друго момиче от града.

"Фризьорката в първия момент се изненада, но след това ме поздрави за решението и заедно започнахме да търсим в интернет информация къде и как трябва да изпратим косата в помощ на онкоболни жени. Няколко дни след като го направихме се обадиха, че тя отговаря на изискванията и е приета. Бях много щастлива, че по някакъв начин съм помогнала", разказва Дарина.

Дарина Господинова, Свиленград
Личен архив на Дарина Господинова

Признава, че спонтанният й жест на благотворителност не бил съгласуван с родителите. В първия момент, когато я видели без дългата коса, те също били изненадани, но след като Дарина разказала за постъпката си, я поздравили за решението, споделя тя. Подкрепили я също съучениците и приятелите, които я уверили, че и новата прическа й отива.

"Знам, че и други момичета от Свиленград след това са направили същия жест. Надявам се и други млади, а и не само млади хора, да последват нашия пример", казва Дарина. И е категорична, че изобщо не съжалява за дългата си коса.

"Тя ще порасне отново, а усещането, че съм направила нещо добро, е неповторимо", коментира момичето.

Чуйте я в приложения файл.