Художникът Владимир Пенев получи званието Почетен гражданин на Димитровград
Художникът Владимир Пенев получи званието Почетен гражданин на Димитровград / netinfo
Художникът Владимир Пенев беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Димитровград” на днешната тържествена сесия на местния парламент по повод 60-годишнината на града.

С приветствия към съветниците и гостите в залата се обърнаха председателят на местния димитровградски парламент Николай Колев, кметът на общината Димитър Хаджииванов, областният управител Райна Йовчева, гости от Русия и Германия, представители на различните съветнически групи.

Официално отличията си, присъдени от Националното сдружение на общините в Република България за траен принос в местното самоуправление, получиха общинските съветници Максим Господинов и Пенко Ганев. Тази година сдружението е отличило и градоначалника Димитър Хаджииванов и кмета на димитровградското село Злато поле.

По-късно на площада пред кино „Медея” беше открита официално художествената скулптура „Полет”. Проектирането и изграждането на скулптурата са финансирали с лични средства димитровградските местни депутати. Скулптурата е дарение от общинските съветници за юбилея на Димитровград.