Гагаузов: Петролопровода Бургас- Александропулис ще функционира от 2010. Ще има ОВОС
Гагаузов: Петролопровода Бургас- Александропулис ще функционира от 2010. Ще има ОВОС / netinfo
Не може да се строи обект дори за 100 хиляди лева, а камо ли за един милиард долара без да се направи Оценка за въздействие върху околната среда. ОВОС ще бъде направен и по проекта за строежа на петролопровода „Бургас- Александропулис” и ще бъде приет по съответния начин. Това заяви в Симеоновградското село Тянево Министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Според Асен Гагаузов не е нужно „Натура 2000” да бъде размахвана като плашило, защото тя е една форма на международното определяне на територии с особен статут. Това не означва, че върху тях няма да се строи и няма да има живот.

Самия проект не е толкова сложен, защото е една тръба с два терминала. Самото съоръжение, което ще минава през две от общините в хасковска област Тополовград и Свиленград ще функционира от 2010 година, допълни мнистър Гагаузов, който бе гост на децата от училището в Тянево.

Като подарък за изпратените му от тях мартенички той подари два компютъра, спортни екипи и игри. Регионалният министър се ангажира и с помощ, която да бъде оказана при ремонта на сградата на учебното заведение, в което се обучават 26 деца.