ДПС за първи път със секретар в ОИК-Димитровград
ДПС за първи път със секретар в ОИК-Димитровград / DarikNews

ДПС ще заеме секретарското място в Общинската избирателна комисия на Димитровград. На повторната среща в общината днес Катя Панева от Реформаторския блок посочи, че не иска да създава спънки и напрежение, като изтъкна, че са поискали тази позиция в комисията, тъй като на последните парламентарни избори блокът получи един от най-добрите си резултати за страната, като изключително висок е бил и за община Димитровград. Ако от ДПС толкова държат да получат мястото, съм готова да отстъпя, за да не създаваме конфликти и затруднения, посочи Катя Панева.

Представителят на ДПС Нели Марчева не отстъпи и така за първи път ОИК в Димитровград ще има секретар от Движението. В настоящия мандат то няма свой избран общински съветник. Мястото в комисията ще заеме Филиз Ахмед, която по образование е педагог.

Без повече спорове между упълномощените представители на политическите сили бе определен съставът на ОИК: председател- юристът на общината Димитър Гавазов от квотата на ГЕРБ, заместник- Михаил Георгиев от БСП, секретар- Филиз Ахмед от ДПС, Добромир Якимов и Божидар Туртов от ГЕРБ, Бойчо Бойчев от БСП, Антония Славова от РБ, Велина Бончева от ПФ, Десислава Костова от ББЦ, Румен Гъбов от Атака и Антония Делчева от АБВ.

След подписването му протоколът от двуразовите консултации ще бъде изпратен до ЦИК заедно с изискуемия комплект документи и се надявам, че в края на следващата седмица ОИК-Димитровград ще бъде назначена, коментира секретарят на общината Венета Стоименова.

 

Вече се подготвят залите към „Гроссето”, в които комисията ще работи. Там текат козметични ремонти. Набавя се и необходимата техника, която почти изцяло е вече осигурена, съобщи кметът Иво Димов. Комисия е минала на оглед и в помещенията, където се ситуират изборни секции. Където е необходимо също предприемаме ремонти, които ще приключат до месец, посочи още той.  В средата на септември се очаква да бъде и следващият кръг консултации за съставите на секционните комисии.