Каснаково, "Здравей, лято"
Каснаково, "Здравей, лято" / Дарик радио, Хасково
Близо 100-те страници на „История славянобългарска” преписаха днес на поляната при Светилището на нимфите и Афродита край с. Каснаково деца и възрастни. Преписът на Паисиевата история бе акцент в програмата на 6-я детски празник „Здравей, лято!“, организиран от „Да за Димитровград“ и финансиран от съветниците в групата с възнагражденията им за работата в местния парламент. Деца и възрастни, кметът на с. Каснаково Тодор Атанасов, председателят на сесийната група Стефан Димитров и общинските съветници се включиха в преписа. Желаещите да препишат по страница от книгата се оказаха повече от 13-те места в шатрите и младежи ги отстъпиха на деца и възрастни, като сами преписваха на коляно.

Каснаково, "Здравей, лято"
Дарик радио, Хасково

Всеки от включилите се получи екземпляр от „История славянобългарска“. Предстои листите от рециклирана хартия да бъдат подвързани и предадени на читалището в селото, където да го съхраняват.

Каснаково, "Здравей, лято"
Дарик радио, Хасково

За шестото издание на „Здравей, лято!“ се събраха стотици деца и семейства. Куклен театър, забавни работилници с грънчарско колело, стативи за рисуване, фейс арт, татуировки, изработване на кукли от плодове и зеленчуци, влакче, надуваем замък, спортни игри, игрите на баба и дядо и сцена на талантите бяха осигурени от организаторите. За победителите в състезанията имаше и награди. Тениски, сандвичи, минерална вода и сладолед имаше още за децата, включили се в празника.