/ Дарик радио, Хасково
"Близо 500 дървета ще бъдат засадени в област Хасково за Седмицата на гората тази година", съобщи директорът на териториалната структура на Държавното горско стопанство инж. Любомир Илиев. Седмицата на гората се провежда от 1 до 9 април в цялата страна, а мотото през тази е "Децата и гората на България за бъдещето на Европа".
 
Традиционно днес зелена инициатива бе организирана в Димитровград, като чинари засадиха кметът Иво Димов и деца от детска градина № 4. Избраното място бе една от новите детски площадки на бул. Раковски, в близост до църквата.

Димитровград, Седмица на гората
Дарик радио, Хасково

За осма поредна година организираме акция по засаждаме дръвчета на различни места в града - дворове на училища и детски градини, паркове и др., припомни кметът Иво Димов.
 
Чинари днес бяха засадени и в парк в кв. "Каменец". Музикална програма представиха възпитаници на градините "Пролет" и "Радост".

Димитровград, Седмица на гората
Дарик радио, Хасково

"Всяко от петте горски стопанства на територията на Хасковска област организира подобни инициативи в Седмицата на гората", коментира началникът на Държавно горско стопанство-Хасково инж. Илиев.