Благотворителен базар на пл. България за Световния ден на хората с редки болести
Благотворителен базар на пл. България за Световния ден на хората с редки болести / DarikNews, Архив

Благотворителният мартенски базар, който зрелостници от ПМГ „Вазов” организират ще бъде днес на централния площад България в Димитровград. „Да добавим живот” е мотото на инициативата, която учениците осъществяват съвместно с националната асоциация „Муковисцидоза”, Алианса на хората с редки болести и община Димитровград, посветена на днешния 28 февруари- Световен ден на страдащите от редки болести. Тази година той преминава под мотото “Заедно за по-добра грижа”.

Нека се съберем, за да видим, че не сме сами, че заедно можем да постигнем една по-добра грижа! Да пуснем в небето балоните на надеждата и да вдигнем ръце едновременно с пациентските организации в цяла Европа, призовава председателят на асоциацията Светлана Атанасова. За 13 ч.е предвидено пускането на балони от площад България.

До момента мартенският базар, който в продължение на 2 дни бе във фоайето на ПМГ „Иван Вазов” събра 359.40 лв., които вече са внесени в сметката на Асоциация "Муковисцидоза" и ще се добавят за закупуване на ПЕП маски за всички пациенти в България, уточни Светлана Атанасова.

 

С мартенички, картички и сувенири за базара се включиха както организаторите му, така и социални, учебни заведения от Димитровград и доброволци.