/ Дарик радио, Хасково
"Балът на цветята" в Димитровград
96760
"Балът на цветята" в Димитровград
  • "Балът на цветята" в Димитровград
Новата детска книжка на поета, роден в Димитровград Атанас Капралов, бе представена днес в Клуба на дейците на културата. Тя носи заглавието "Балът на цветята", а илюстрациите са дело на 21 деца от Димитровград - възпитаници на художника Йордан Йорданов в школата, която води към Детски и младежки център, езиковата гимназия и СУ „Васил Левски“.

Йордан Йорданов е и автор на корицата, а книгата е издадена с финансовата подкрепа на Община Димитровград по инициатива на КДК. Всички деца, участвали в илюстрирането й, днес я получиха с автограф от поета.

Представи го Величка Петрова-Вили Ро, която отчете, че Атанас Капралов е едно от големите и достойни имена в съвременната българска поезия.

Димитровград, Атанас Капралов, "Балът на цветята"
Дарик радио, Хасково

Да поздравят Атанас Капралов в залата на КДК-Димитровград се събраха много негови близки и приятели. От името на кмета и общинския съвет официален гост бе заместник-председателят му Юлиян Семерджиев.

Поздрави поднесоха председателят на Комисията по култура и КДК Гроздан Грозев, литературният критик от Хасково Йордан Нанчев и приятели на Атанас Капралов.

Димитровград, Атанас Капралов, "Балът на цветята"
Дарик радио, Хасково

Той има издадена още една детска книжка - „Цветно чудо“ през 2008 година. В момента е директор на Националния литературен музей в София. Автор е на 5 стихосбирки и носител на редица национални и международни награди.

„Балът на цветята“ включва 26 стихотворения за деца, които талантливо и с неподправено чувство за хумор представят особеностите и легендите за едни от най-често срещаните цветя в България, е записано в предговора.