20 години Дарик радио-Хасково
20 години Дарик радио-Хасково / Дарик радио, Хасково
20 години Дарик радио-Хасково- 20 години Животът на област Хасково в звук. С пълната палитра от емоции. Стотици цветни съдби, милиони човешки и политически истории, делници, празници, сълзи и усмивки, трагедии и радости, преживени и разказани в звук.

От записите на ленти и касети до live в реално време...  През неизбежните гафове в ефира, които времето превръща в усмихнати спомени. Между изтощението след безсънна нощ за репортаж  и зареждащата радост от добрите новини.  В търсене на Истини… Понякога мъчително, друг път- вдъхновяващо.  Но всеки път с Отговорност.

Днес празнуваме! С благодарност към Слушателите и Рекламодателите, които са с нас 20 години! С обич към всички колеги, свързали незабравимо живота си с Дарик-Хасково и към тези, които ни помагат!

И ефирът е магия! Защото вярваме, че все още думите имат вълшебната сила да творят добри чудеса, да променят човешки съдби и Живота! Вярваме, че така и ще бъде!  
Благодарим!

За празничната програма днес по традиция пред микрофоните в студиото са гости- водещи и новинари. С първата емисия новини в 9.30 ч. стартира кметът на Хасково Добри Беливанов. В 10 ч. регионалната програма ще открие областният управител Станислав Дечев с прогноза за европейското време, европейските проекти и младите хора. До 10.30 ч. негови гости в студиото ще бъдат четирима от участниците в Младежкия областен съвет за иновации, с които ще коментират съдбовните дати за България в празничния календар.

Новините в 10.30 ч. ще представи началникът на хасковското РУ на полицията Иван Расоков.

Веднага след това в студиото влиза димитровградският кмет Иво Димов. Негов гост ще бъде млад лекар, избрал Димитровград пред живота и работата в столицата. Той ще срещне слушателите и с възпитаник на професионалната гимназия „Асен Златаров”, установил се със семейството си в страната и село Крепост след като избягали от войната в Украйна. За какво мечтае Александър и планира ли трайно да свърже бъдещето си с България и Димитровград?  Дават ли му перспектива новите инвестиции и заводи?- отговорите на тези и още въпроси ще търси димитровградският кмет в ролята на репортер. Веднага след това негови гости в студиото ще бъдат представители на новия завод за автомобилни фарове и фабриката за дантели, а в анкета работници от завода за автомобилни кабели разказват за него.

В 11.30 ч. ефирът на Дарик радио-Хасково ще бъде магия с двамата млади фокусници Теос Маг и Йордан Янев-Зайн.  27-годишният Зайн се занимава повече от 15 години с илюзионно изкуство, като в продължение на 2 години е бил главна атракция в хотела с най-голямото казино в света - „Венийшън Макао“. През миналата година с магичния си спектакъл „Вълшебствата на Зайн“ той организира национално турне, спирка на което бе и Хасково. За 2018 г. по решение на Асоциацията на маговете Зайн получи най-високото отличие за български маг- преходната мемориална купа  „Мистър Сенко”, като предстои тя да му бъде връчена през този месец и през настоящата 2019 г. ще остане в него. По-рано- през 2016 г. и 2017 г. тя бе притежание и на 23-годишния димитровградчанин Теос Маг. Какво свързва двамата млади магьосници, защо за родения в Бургас Зайн Хасково е специален град и как ще превърнат ефира на Дарик радио-Хасково в магия?- слушайте днес, за да разберете!