2 100 дружества от областта вече обявиха пред НАП резултатите от дейността си от предходната година
2 100 дружества от областта вече обявиха пред НАП резултатите от дейността си от предходната година / netinfo

Фирмите, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, които през 2012 година не са имали дейност, подават специален образец декларация 1010а, наречена още „нулева", напомнят от офиса на НАП в Хасково. С нея дружествата декларират, че през предходната година не са отчели приходи или разходи, съгласно счетоводното законодателство. Образецът е публикуван в електронната страница на НАП, а може да се вземе и на място от офиса на приходната администрация.

2 100 дружества от област Хасково вече обявиха пред НАП резултатите от дейността си от предходната година. Повече от половината го направиха по интернет с електронен подпис, което има дава възможност да намалят корпоративния си данък, ако дължат такъв и го внесат в срок, с 1%, но не повече от 1 000 лева.

Крайният срок за подаване на формулярите от юридическите лица и за плащане на данък „печалба" е 1-ви април, тъй като тази година 31-ви март, който е законовия срок, е в неделя.

Освен по интернет и на място в салоните за обслужване, декларации се подават на гише в 19 пощенски станции в областта и по пощата като писма с обратна разписка, адресирани до НАП.

Още 2 500 декларации, но за доходи от физически лица, са постъпили до днес в местния офис за обслужване на НАП. Последният срок за този вид формуляри е 30-и април.