18 литра кръв от хасковлии за нуждаещите се
18 литра кръв от хасковлии за нуждаещите се / netinfo
18 литра кръв от хасковлии за нуждаещите се
56492
18 литра кръв от хасковлии за нуждаещите се
  • 18 литра кръв от хасковлии за нуждаещите се

Над 18 литра кръв са дарили до момента хасковлии след днешните призиви за спешна нужда от кръв и кръвни продукти за цялата страна. Над 30 хасковлии добровлно са посетили кръвопреливния център в болницата, както и откритият спешен пункт за кръводаряване в областна администрация.

Пунктът в областна администрация ще работи до 18.00 часа днес, както и в понеделник и вторник следващата седмица. В отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ-Хасково може да дарите кръв когато пожелаете, разбира се след преглед и преценка на специалистите там.

Обалстният управител на Хасково Ирена Узунова бе сред първите, които откликна на спешните призиви. Тя не за пръв път дарява кръв, тъй като нейната кръвна група е една от редките и винаги, когато е имало нужда се е отзововала. Как започна изтичането на 450 мл. кръв от тялото на Узунова може да чуете в звуковия файл.

Всяка банка дарена кръв се изпраща за необходимите изследвания в Пловдив, след това се преценя къде ще бъде транспортирана, като от тази дарителска кампания кръвта ще се насочи конкретно за болничните нужди.