Втора седмица се извозва снажната маса в централната градска част на Трявна
Втора седмица се извозва снажната маса в централната градска част на Трявна / 100 вести

Втора седмица се чисти и извозва снажната маса от общинската пътна мрежа в централната градска част на Трявна. В снегопочистването помага и ВиК-район Трявна. Акцията включва високите квартали и малките улички в града. Със снимка и кратък текст вестник "100 вести" съобщава тази информация на първа страница днес.

Водещата публикация на изданието е на спортна тема. От нея научаваме, че хандбален клуб "Бъки" отново е на върха, девойките вече са с "Купа България".

Преобразуване на Професионалната гимназия по строителство от държавно в общинско училище и вливането й в СУ “Отец Паисий“ предлага директорът на гимназията инж. Величков. Причините са комплексни – устойчива тенденция към намаляване броя на учениците, местоположението на училището, привличане на учениците към популярни професии.

Вестник "100 вести" пише днес, че Районният съд в Дряново призна за виновен и наказа с 1000 лева глоба 22-годишен местен жител, който неотдавна се беше издокарал с униформено полицейско яке, без да има право да го носи. Най-голямата изненада била за патрулиращи из Дряново полицаи, които една нощ забелязали непознат „колега“. Малко преди полунощ на 3 декември м. г. те правели обход на ул. "Шипка“ в Дряново, когато служители забелязали мъжа, облечен с полицейското униформено яке, с пагони и отличителни знаци. Спрели го и установили самоличността му, както и това, че е във видимо нетрезво състояние.