В Дома на хумора и сатирата – още едно уникално издание
В Дома на хумора и сатирата – още едно уникално издание / netinfo
Домът на хумора и сатирата вече притежава уникално издание на брайлово писмо. Това е сборникът “Габровски хумор”, съставен през 2005 г. от н.с. Татяна Цанкова и Венета Козарева. С това колекцията от уникални издания не просто се увеличава, а вече придобива и практическа насоченост.

След “говорещата книга” – същото издание във вид на аудиозапис, това е втора, нова възможност за хора със зрителни увреждания да усетят хумора и веселието на габровци, да се докоснат от жизнената им философия и ги възприемат и чрез оценките на известни специалисти и творци в продължение на повече от 70 години.

Музеят “Дом на хумора и сатирата” вече изгради асансьор и достъпна среда за хора с двигателни увреждания, а сега прави възможен достъпът до емблемата на Габрово – неговият хумор. За новото издание се предлага информация и на сайта на музея (в раздела, посветен на габровските вицове и анекдоти). Всичко това  се случва благодарение на  габровеца Спас Карафезов, по чиято инициатива хуморът на земляците му, отдавна е прекрачил географските и езикови граници и заживя нов живот. В знак на признателност, музеят ДХС е изпратил Свидетелство за дарение на Карафезов и вече очаква първите си посетители, които ще разгърнат книгата с релефно писмо.