Учебно-тренировъчен център се изгражда в Дряново
Учебно-тренировъчен център се изгражда в Дряново / netinfo
Учебно-тренировъчен център ще създава Сдружение Училищно настоятелство при Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов” в Дряново. Идеята е подкрепена от Обществения форум на последната работна сесия.

Общият бюджет на проекта възлиза на 17 876 лв., от които почти 12 000 лв са осигурени от форума.

Проектът ще се реализира в периода юни-септември 2007 г., като целта е да се създаде подходяща среда за овладяване в реална обстановка на предприемачески умения за работа на едно предприятие. Предвижда се да бъде обзаведена специална зала, имитираща фирмен офис, с конкретни отдели за работа на учебно-тренировъчна фирма –модел, възпроизвеждащ различни процеси от реалната дейност на предприятието.

В центъра ще се провеждат обучения, семинари и тренинги на различни възрастови групи, съобразно потребностите им. За децата от детските градини ще бъдат организирани различни тренинги и ролеви игри.

Учебно-тренировъчния център предлага възможност за провеждане на интегрирано обучение по даден учебен предмет за учениците от дряновските училища.

Предвиждат се обучения на служители на фирми от малкия и средния бизнес, трайно безработни, млади хора и хора с увреждания.

Учениците от гимназията по икономика ще имат възможността да провеждат производствената си практика в Учебно-тренировъчния център, който ще има изработен статут и правилник за работа.