Сигнали към Аз обичам Габрово
Сигнали към Аз обичам Габрово / Снимка: Елочка Шчукина

Продължават да постъпват сигнали към инициативата „Аз обичам Габрово” на Дарик радио и Общината. В писмо до Дарик Ботьо Ботев пише за сериозен проблем в квартал Шейнини. „Става въпрос за единствената детска площадка в квартала, която неясно на какво основание е завзета от автомобилен сервиз и върху тази площ са паркирани коли и камиони. Интересно би било да се провери дали това е станало със санкция на общината (ако е така - с какви мотиви) или е самоуправно действие, което следва да бъде санкционирано и възстановено предишното състояние.” Ботев сигнализира за лошото състояние на улица Шейнини. „За да не бъда изцяло критичен и негативен, бих искал да спомена и нещо положително. За първи път кварталът бе почистен от снега, което бе една първа стъпка към това местната власт да отговори на очакванията на гражданите.”

 В писмо до Община Габрово, придружено със снимки, Елочка Шчукина сигнализира за системни нарушения на фирма Европът. „Редовно техните коли преминават през целия тротоар пред блок N 17 на ул. „Ст. Караджа”, за да достигнат до фирмения офис и паркират пред него, както се вижда от приложените снимки. А само на по-малко от 2 метра има обособен паркинг. Но, явно, за техните шофьори е много трудно да заобиколят блока отзад. Интересно, каква ще е глобата сега? Вижда се и мястото на нарушението, и нарушителят, а часът е 15:26!!! Посред бял ден!!! В момента заснетият тротоар е осеян с плочки-изненада, под които при най-малкия дъжд се образува локва. И това е резултат точно от такива действия. А за ремонтите на тротоарите плащаме всички, т.е. общинският бюджет!!!”

Дорина П. обръща внимание на Общинска администарция   на своеобразно сметище, образуващо се зад спортна зала Орловец, както и за множество боклуци в река Янтра. Освен това обръща внимание и на изтритата маркировка на пешеходните пътеки.

От Общината съобщиха, че се работи по сигналите и скоро се очакват и резултати.