Рекламодателите в Севлиево трябва да сключат договор с Общината
Рекламодателите в Севлиево трябва да сключат договор с Общината / Дарик Габрово

      От началото на февруари всички рекламодатели в Севлиево трябва да сключват задължителен договор с Общината за срок не по-дълъг от 5 години. Това е регламентирано с изменението и допълнение на Наредбата за преместваемите обекти и рекламната дейност на територията на община Севлиево.

      По данни на Общинския инспекторат фирмите, разположили свои рекламни елементи в общината, са около 50 на брой. Голяма част от тях рекламират законно, докато има и такива, които са го направили без да имат издадено разрешение за това от главния архитект на Общината. Заплащането на цена за правото на рекламна дейност се дължи от момента на издаване на разрешението за поставяне и при сключване на договор между Община Севлиево и рекламодателя. Цените, регламентирани в Наредбата, са определени на база четири градски зони. Най-скъпа е първа зона, а най-евтина - четвърта и в селата.

      Според реда за извършване на рекламна дейност първо трябва да се подаде  заявление по образец до кмета на общината за издаване на разрешение за поставяне на рекламно-информационни елементи по смисъла на чл.34 от Наредбата за преместваемите обекти и рекламната дейност. След това се заплаща еднократна такса за разрешителното от главния архитект и едва тогава се сключва договор с Общината за правото на рекламна дейност, съобразно ползваната за рекламна дейност площ.