Пътищата са почистени и опесъчени
Пътищата са почистени и опесъчени / netinfo

Проходът “Шипка” е нормално проходим, съобщават от община Габрово. Пътната настилка там е мокра, но почистена и опесъчена, а видимостта е добра. Със заповед на изпълнителния директор на НАПИ е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили прицепи и с ремаркета и полуремаркета - през прохода до края на март. Пътят до Узана също е почистен и опесъчен, а видимостта е добра. Нормално проходими са и пътищата за Севлиево, Дряново, Трявна и селата.


Поради ремонт днес без вода ще останат улиците Рила, Иван Вазов, Драва и кварталите Любово и Етъра.

И днес времето ще се задържи сравнително топло за януари. Преди пладне ще има разкъсана незначителна облачност, но през втората половина от деня от юг тя ще започне да се увеличава и вплътнява. Вятърът ще се ориентира от югоизток, все още слаб. Максималната температура ще бъде около 11-12°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца; ще остане без съществена промяна.
Сравнително топло време и в планината. Преди пладне - с разкъсана средна и висока облачност, но до края на деня тя ще се вплътни. През нощта срещу сряда на отделни места слабо ще превали, над 1700 м.н.в. - сняг. Вятърът ще се ориентира от юг, по високите части - силен до бурен. Максимална температура на 1200 м. - около 3°, на 2000 м. - около минус 3°.