Приключи инициатива на Екобулпак в Севлиево
Приключи инициатива на Екобулпак в Севлиево / netinfo

Приключи съвместната инициатива на „ЕКОБУЛПАК” АД и Община Севлиево под мотото „Стара за Нова тетрадка”. Училище – домакин на екологичната инициатива беше I ОУ „Христо Ботев” Севлиево, чийто ръководство и колектив създадоха много добра организация за осъществяване на стартиралата на 15 септември 2007 г. национална кампания „Спаси едно дърво!”. В хода на проведената кампания младите хора от Община Севлиево научиха повече за разделното сметосъбиране на отпадъците и повишиха своята екологична култура.

 По изискване на „ЕКОБУЛПАК” всичките 320 първокласници получиха по три нови тетрадки, без да е необходимо да се представят стари такива. Учениците от 1 до 12 клас имаха възможността срещу две стари тетрадки да получат една нова. С рециклирането на събраните от подрастващите в Община Севлиево 9330 тетрадки ще се спасят от изсичане поне 15 дървета. Най-активно в инициативата се включиха учениците от I ОУ „Христо Ботев”, НУ „Св.Св.Кирил и Методий” и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” с.Петко Славейков, събрали средно по 6 тетрадки от ученик. В ОУ „Емилиян Станев” с.Ряховците и Професионалната гимназия по транспорт и машиностроене с.Градница са събрани по 4 тетрадки от ученик, а в ОУ „Светите Солунски братя” с.Крамолин и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” с.Градница – по 3 тетрадки.

 В останалите училища е отчетена по-слаба активност при осъществяване на инициативата и средно от ученик са събрани по 1,5 тетрадки.