Оставят в ареста мъжете, които се опитаха да оберат банкомат
Оставят в ареста мъжете, които се опитаха да оберат банкомат / netinfo
Двамата мъже, които се опитаха да оберат банкомат в габровска аптека в сряда сутринта, остават в ареста. Габровският Районен съд взе най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” на двамата софиянци, на които са повдигнати обвинения за извършено престъпление за опит за кражба от банкомат на парична сума в особено големи размери - над 50 000 лв., като единият от тях е действал при условията на опасен рецидив.

Около4,40 часа в сряда сутринта в Районното управление на МВР е получен сигнал, че неизвестни лица са проникнали в аптека в бл. “Катюша” на бул. Могильов. Забелязвайки пристигащия полицейски екип, маскираните мъже излезли от обекта и побягнали. При преследването крадците не изпълнили отправените към тях полицейски разпореждания и, за да бъде осуетено бягството им, е възпроизведен предупредителен изстрел със стоп-патрон във въздуха. По време назадържането им двамата мъже оказали съпротива на полицаите. При огледа на аптеката е установено, че двете входни врати са разбити, а задната врата на монтирания в помещението банкомат е разрязана. Крадците обаче не са успели да вземат пари от него.

Районният съд е счел, че с оглед събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение и предвид данните по делото, съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Заради това е определил на обвиняемите най-тежката мярка за неотклонение - “задържане под стража”.

Определенията на Районният съд подлежат на обжалване пред Окръжния съд в 3-дневен срок. В случай на обжалване, делата ще бъдат разгледани от Окръжния съд на 20-ти ноември.