Областният управител върна за ново разглеждане  Бюджета  на Габрово
Областният управител върна за ново разглеждане Бюджета на Габрово / netinfo
Областният управител Цветан Нанов върна за ново обсъждане в Общинския съвет Бюджет 2008 на Община Габрово. Основните аргументи, посочени в заповедта на Нанов, са свързани с липсата на разработки по параграфи в разходната част на бюджета, което не дава възможност да бъде приет действителния бюджет по видове разходи, както за делегираните държавни дейности, така и за местните дейности.

Това прави Бюджета незаконосъобразен, тъй като на практика общинският съвет не е деференцирал разходите по видове, които разпоредителят с бюджета да реализира в рамките на гласуваните суми, се посочва още в заповедта. Според кмета на Габрово Томислав Дончев такива случаи са прецедент в страната. "Връщането от областния управител на Бюджет 2008 за ново разглеждане от местния парламент е недопустимо, тъй като той няма такива правомощия.

Твърденията за липса на разработка по параграфи в разходната част на Бюджет 2008 са неоснователни и не отговарят на действителността. Не приемам връщането на бюджета по начин, различен от политически удар", заяви категорично Дончев и добави, че няма нагласа да изпълни заповедта на областния управител и ще обяви конкретните си действия в началото на следващата седмица.