Нормализирана е обстановката в Габрово заради падналия сняг
Нормализирана е обстановката в Габрово заради падналия сняг / netinfo
Зимната обстановката в община Габрово е нормализирана след обилния снеговалеж в почивните дни, съобщават от общинската администрация. До момента всички възникнали аварийни ситуации и усложнения са отстранени, а проблемите с трафика през прохода Шипка и с прекъснатото електрозахранване в местността Узана са решени.

Пътищата в региона са проходими, на места заледени, но опесъчени. Няма селища без електроснабдяване. Водоснабдяването и съобщителните връзки са нормални. Градският транспорт се изпълнява по разписание. Проходът “Шипка” е проходим, без ограничения за всички моторни превозни средства.

Снегопочистващата техника на фирма “Благоустрояване” е завършила работния оперативен цикъл. Последно са почистени участъците Соколски манастир, Еловица, Червена локва и Чарково.

При условие че, проходът Хаинбоаз остане затворен през зимните месеци и трафикът на тировете продължи през Шипка, съществува реална опасност от възникване на нова усложнена до тежка пътна обстановка.

На последното заседание на Общинския съвет за сигурност беше предложено проблемът да бъде решен чрез пренасочване на движението през Хаинбоаз или въвеждането на пропускателен /ограничителен/ режим на движение през Шипка, или организиране на еднопосочно движение през прохода.