Най-новата линейка на Спешна помощ извън строя заради катастрофа
Най-новата линейка на Спешна помощ извън строя заради катастрофа / netinfo
Значителни материални щети са нанесени на най-новата реанимационна линейка „Ситроен Джъмпер” на Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово, след като бе блъсната от лек автомобил в първия ден на годината. При катастрофата са пострадали леко двамата водачи и дежурният лекар. Според директора на Центъра д-р Георги Шандурков точният размер на щетите ще се изясни след оглед на застрахователите, но по-лошото е това, че габровци ще бъдат лишени от най-добрия реанимобил в региона за неопределено време.

Инцидентът е станал около 18,20 часа на бул. „Хемус”, на завоя преди тунела. При движение с несъобразена скорост, на хлъзгав път, лек автомобил „Рено Клио” навлиза в насрещното платно, завърта се и удря челно линейката. 52-годишният мъж, управлявал „Рено”-то е настанен в болница с прорезни рани на главата без опасност за живота.

Водачът на специализирания автомобил и медикът са получили различни наранявания, но след обработка в спешно отделение са освободени. В линейката не е имало пациент, въпреки че се е връщала от адрес.