Мирослав Семов
Мирослав Семов / Община Дряново
Планирано е до края на годината в Дряново да бъдат реализирани 47 строителни обекта. Тези дни кметът Мирослав Семов може да бъде видян често извън сградата на Общинската администрация. След една от поредните обиколки на местата, където се работи, той изрази удовлетворение от постигнатото.

„Виждам, че има напредък. Работено е събота и неделя“, констатирал е Семов, който обаче не пропуска да поддържа непрекъсната телефонна връзка с ръководствата на ангажираните дружества, за да им напомня за обявените срокове.

Бившето сметище на Дряново от „птичи": Няма и следа от грозните боклуци и вечно тлеещите огнища

Снимка:
Община Дряново

Мирослав Семов споделя, че тази динамика в кметската работа му носи удовлетворение. Работата по реконструкцията на улици в Дряново, дейностите по големия европейски проект, компостиращата площадка – това са само част от местата, които е обходил за няколко часа кметът.

„Има два месеца срок за изпълнение на площадката, темповете са добри. Много сериозно се работи. Вторият по големина европейски проект, чрез който в девет улици се влагат 2 млн. лв., също върви в срокове. Идеята е да се подмени и ВиК–инфраструктурата, което в известен смисъл забавя работата.“

Кметовете Семов, Иванов и Чернев направиха първа копка на инсталация за компостиране

Кметовете правят първа копка
Областен управител Габрово

Мирослав Семов е провел разговори с ръководството на водоснабдителното дружество, за да бъдат ускорени темповете. Отчита подобни ситуации като нормални, когато става въпрос за съвместно изпълнение на даден обект от две институции.

Кметът е проверил и улици по капиталово строителство; тротоар, по който работата почти приключва; стълбищата към църквата; строителните дейности по обект към училище „Максим Райкович“ и др.

Строителството на по-голямата част от 47-те обекта за тази година вече е започнало. Работи се едновременно, дружествата са различни.

Мирослав Семов отчита и скептичното отношение на част от населението и местните парламентаристи. Започнал е да го приема нормално, тъй като резултатите убеждават и тези хора, че посоката е правилна.

„Когато завършим даден обект, няма отрицателни коментари. Това означава, че добре сме си свършили работата. При представянето на строителната ни програма в Общинския съвет също бе изразено скептично отношение. Изтъкна се, при това от хора с административен опит от времето на социализма, че и тогава са правени максимум по три улици и това е било свръх силите. Сега само тези обекти са 14 и те казват, че това е сериозно предизвикателство. Ние ще се справим.“