Мама Божка ще играе майка на габровска сцена в постановката  „Трудни за обичане”
Мама Божка ще играе майка на габровска сцена в постановката „Трудни за обичане” / 168chasa.bg

Майката на Жоро Бекъма от телевизионната „Пълна лудница“ - известната актриса Мария Сапунджиева, пак ще влезе в ролята на майка, но сега в постановка на габровския театър. В събота от 19:00 часа е премиерата на „Трудни за обичане“, с режисьор Светослав Славчев.

Вестник „100 вести" предлага на своите читатели интервю с известната актриса, която играе майка на сляпо момче. Името на пиесата всъщност е „Пеперудите са свободни” на Леополд Герш - една от най-играните хитови пиеси у нас, заглавието „Трудни за обичане” е режисьорско решение.

„Аз играя майката на момчето и трябва да изградя един силен характер, защото тя е отгледала сляпо дете. Тя е силен и отговорен човек, преживял много. Това е и посланието към младите хора и цялото ни общество, защото в България отговорността е „кът“. Позабравили сме някак това понятие и все прехвърляме вината на някой друг или я търсим в миналото, в предишните, които са направили грешките. Така че пиесата звучи съвременно и актуално и ще стигне до зрителите. Затова се и хванах с тази трагикомедия – това, което е животът всъщност".