Алгафари: „Мило момиче, толкова съм впечатлен от теб, че ще те помня винаги!“
Алгафари: „Мило момиче, толкова съм впечатлен от теб, че ще те помня винаги!“ / Нидал Алгафари, личен архив

Едно 11-годишно русо момиченце от Габрово толкова силно впечатли известния режисьор и писател Нидал Алгафари, че противникът на чуждите думи в българския език не можа да намери по-събирателен израз на уважение, почитание и посегна към английския.

Вестник 100 вести избира темата за водеща днес. Изданието цитира Алгафари: „На Йоанна, с респект!“, написа писателят за срещата му с габровци. Върху титулната страница на романа „Боже, защо Господ лъже!“ Алгафари й посвети още едно откровение:

„Мило момиче, толкова съм впечатлен от теб, че ще те помня винаги!“

Ден след това писателят качи снимки от Габрово в социалните мрежи и отново сподели: „това момиченце от пети клас, Йоанна, ми зададе въпроси, които силно ме впечатлиха. Това момиче, с което се снимах, ще бъде вероятно една много, много добра писателка“.

Във фейсбук Нидал Алгафари съобщава на приятелите си:

„По покана на Клуба на будителите в Габрово в Клуб за народни танци "Общество за фолклор" и благодарение на Христина Минчева и Албена Кръстева, представих първите две части от трилогията ми в Габрово.

Бях посрещнат от Силвия Георгиева, която бе омесила питка, в средата с изобразена разтворена книга. Хриси ме представи с толкова мили думи, че ми бе трудно след това да се съсредоточа. Преди да се окопитя пък невести изиграха две невероятно красиви хора, водени от ръководителят им, голям българин, Стефан Маринов.

След това се опитах да разкажа,какво е искал да каже автора и с всяка изказана от мен дума усещах, че успявам да привлека вниманието на отделилите от времето си да ме слушат. Увлякох се и говорих почти два часа. След това, момиченце, ученичка от пети клас, Йоанна се казва, ми зададе въпроси, които силно ме впечатлиха. Това, момиченце, с което съм се снимал, вероятно ще е бъдеща много, много добра писателка.

Щастливо ми е! Тази среща ми даде сили!"