Цоньо Ботев и Иван Господинов проведоха разговори с министър Кралев
Цоньо Ботев и Иван Господинов проведоха разговори с министър Кралев / 100 вести

Ексобластният управител, депутат и баскетболист Цоньо Ботев успя в петък да вкара своя роден клуб – баскетболния „Чардафон-Орловец“, представен от изпълнителния директор Иван Господинов, при Красен Кралев.

Целта на срещата бе да се представят на спортния министър някои от проблемите, които затрудняват развитието на спортните клубове. Разговорът бе на път да завърши преди да е започнал, след като бившият лекоатлет посрещна на нож първото от исканията на представителите на ЧАО – да се намали бумащината и бюрокрацията при кандидатстване за бюджетно подпомагане.

„Да не искате да ви раздаваме пари ей така и да не се отчитате“, бе репликата на министъра на представения като „веществено доказателство“ 150-страничен проект и аналогичен по обем отчет, срещу които клубът получава МСС 3-4000 лева годишно.

„Е, тогава няма за какво да говорим“, прибра си бумагите Господинов и се надигна да си ходи, с което очевидно предизвика професионалната реакция на експерта по публични комуникации, набирал опит дори в САЩ. Леката кавга пък очевидно развесели Цоньо Ботев, който след срещата оцени майсторлъка на приятеля си при париране на неприятни въпроси.

„И аз много мразя бумащината“, сподели на изпроводяк половин час по-късно Кралев, без да даде знак, че тя ще бъде намалена.

До преди 2-3 години клубовете получаваха своя дял от субсидията за спорта чрез своите федерации практически без да пишат ред. Фиктивността на въведеното „директно договаряне с ММС“ бе призната индиректно от Кралев чрез репликата „парите ви ги определят федерациите“, но бе категоричен, че системата ще бъде запазена. Както стана, пак индиректно, ясно - не само заради крадливостта на някои клубове, но и заради недоверието към спортните федерации. По другите проблемни теми министърът и хората на „Чардафон-Орловец“ нямаха особени различия.

Източник: вестник „100 вести"