Снимка:
Снимка: / ПП ГЕРБ
Районната избирателна комисия в Габрово остави без уважение жалба, внесена днес следобед от Добромир Проданов, преупълномощено лице на ПП ГЕРБ, в която той твърди, че от страна на коалиция „БСП за България” има нарушения в изборното законодателство.
 
В жалбата се казва, че опонентите им са лепили стикери със своя номер в бюлетината върху плакати на ГЕРБ. С това се целяло въвеждане в заблуждение на гласоподавателите. С жалбата се иска премахване на агитационните материали, стикерите и съставяне на акт на „БСП за България”.
 
От РИК – Габрово смятат, че не е налице нарушение на Избирателния кодекс, относно искането за премахване на агитационните материали, тъй като те са поставени на определените от кмета на Община Габрово места.
 
„На следващо място от изложеното в жалбата и последвалата проверка не може категорично да се установи лицето, поставило агитационните материали, а наказание за извършено нарушение не може да се налага на лице само въз основа на предположения, че именно това лице е нарушителят”, е становището на членовете на Районната избирателна комисия.
 
При провеждане на предизборна агитация от „БСП за България” да се въздържат от некоректни и нетолерантни действия по отношение на останалите политически субекти, са указанията на РИК.