Гимназията за приложни изкуства в Трявна с проект за компютърно оборудване
Гимназията за приложни изкуства в Трявна с проект за компютърно оборудване / Дарик Габрово, архив

 

Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа" спечели проект  за 38 хил.лв, съобщи директорът на училището Орфей Миндов. Проектът е към фондация „Америка за България" и е насочен към закупуване на  ново оборудване на залата по компютърна графика.

През юни, училището кандидатства по програма за „Компютъризиране на компютърен кабинет по компютърна графика". Целта е да се обезпечи предмета компютърна графика, който се изучава от всички ученици в гимназията и да може децата да визуализират  своите творби. Работата с модерни компютри и 3D програми още повече стимулира бъдещите художници и скулптори, казва още Миндов.

Освен изцяло обновения компютърен кабинет, по проекта са закупени още мултимедии, 10 лаптопа за преподавателите по специалните предмети, 3D принтер , ламинатор, с който да се правят рекламни материали за училището и качествен фотоапарат, с който да се архивират постиженията на учениците.

Проектът е финализиран и изпълнен както трябва, са казали на среща вчера представителите на фондация „Америка за България", които са посетили тревненското училище. От фонданцията са договорили за догодина, нова съвместна работа с училището по друг проект, информира още Орфей Миндов.